top of page

FAQ Soul Purpose Scan

Heb je nog vragen over de Soul Purpose Scan? Onderstaand vind je de meest gestelde vragen.


Ik heb al webteksten, ik weet dat ze beter kunnen maar ben zelf geen tekstschrijver. Is deze training dan interessant om te doen?

Ja zeker, de training is zo opgezet dat iedereen deze kan volgen, ook als je juist meer visueel ingesteld bent of geen ster bent in schrijven. Ik heb in deze training bewust praktijkvoorbeelden van vier ondernemers in ieder een ander segment meegenomen (retail, welness&cosmetica, home&deco en mode) om je mee te laten kijken in hoe anderen zichzelf succesvol online profileren. Hier kun je niet alleen inspiratie uithalen, maar de best practices ook direct op jezelf toepassen. Door middel van mijn checklist kun je daarnaast kijken welke informatie nog mist op jouw website, en deze direct als actielijst gebruiken om de informatie toe te voegen. 

Ik volg jou op social media maar ken je vooral van Soul Stores. Ben je ook een copywriter?

Yes, ik ben een professioneel copywriter, content specialist en journalist. Veel mensen kennen mij van mijn online magazine Soul Stores waarmee ik door middel van inspirerende content retailers, makers en bewuste consumenten met elkaar verbind. Maar wat veel mensen niet weten, is dat ik daarnaast als professional bedrijven ondersteun met hun contentstrategie, branding en storytelling. 

Zo ondersteun(de) ik corporates als bol.com, Schiphol, Douwe Egberts en ABN AMRO met hun contentstrategie, maar werk ik ook met kleine zelfstandige duurzame ondernemers. Daarnaast schrijf ik trendartikelen voor vakbladen in de mode en retail. Hierdoor kan ik 360 graden om een product of dienst heenwerken en weet ik precies wat nodig is om commercieel en eigentijds te zijn zonder je eigen soul te verliezen in jouw verhaal en positionering. Al deze kennis komt samen in mijn training. 

Wat is de Soul Purpose Scan precies?
De Soul Purpose Scan (eerder bekend als de Soul Stores QuickScan) is een consult die ik exclusief aanbied aan ondernemers met een duurzame missie. Met de scan analyseer ik de online kanalen van ondernemers in een persoonlijk adviesgesprek en geef ik tips, handvatten en adviezen om direct verbeteringen door te voeren. Inmiddels heb ik in het afgelopen jaar al heel wat ondernemers mogen adviseren die - met name in Corona tijd - een frisse en professionele blik konden gebruiken. 

Hoe komen deze consults terug in de training?
De best practices, vraagstukken en learnings uit de Soul Purpose Scan heb ik verzameld in een online training waarmee je in 2,5 uur tijd zelf jouw website en Instagram kanalen leert te analyseren op basis van authenticiteit, helderheid en geloofwaardigheid. Zo krijg je niet alleen inzicht in de sterktes van jouw merkverhaal en positionering, maar ontdek je ook welke punten in jouw communicatie en branding nog extra aandacht nodig hebben. Ik heb dit bewust zo gedaan zodat jij zonder mijn inbreng toch alle handvatten hebt om te optimaliseren in jouw eigen tijd, op jouw eigen manier. Ook wanneer ik zelf niet aanwezig of beschikbaar ben. 

Ik heb al eens een QuickScan bij je afgenomen, is deze cursus dan nog steeds relevant voor mij?
Ook dan is deze cursus relevant. Het is een mooie aanvulling op een consult om weer wat extra stappen te zetten. Je leert in deze cursus niet alleen van andere ondernemers in jouw werkveld, maar leert ook jouw eigen kanalen te analyseren. En die zijn als het goed is - net als jij - altijd in ontwikkeling. Daarnaast bevat de cursus een aantal verdiepende vragen en invuloefeningen om je alvast op weg te helpen met jouw missie, boodschap en belofte. Na het volgen van deze cursus sta je weer 100% op scherp!

Ik heb nog geen teksten, geen website en zelfs geen Instagram account. Is deze training dan interessant voor mij? 
Wanneer je op zoek bent naar inspiratie en inzichten in waar je op moet letten voor een duidelijke, geloofwaardige en authentieke positionering, dan is deze training interessant voor jou. Wat wel goed is om te weten: de opdrachten met de checklist zijn ingestoken voor mensen die al een website hebben. 

Wel heb ik de checklists zo opgesteld, dat je ze ook als actielijst kunt gebruiken voor het schrijven van jouw teksten en ernaast kunt houden om te zien of alles wat je nodig hebt erin staat. Ook staat er een goede oefening in om alvast te spelen met jouw missie, boodschap en belofte - onmisbaar voor een goed merkverhaal. Ben je echter op zoek naar concrete tips, opdrachten en uiteindelijk daadwerkelijk het schrijven van teksten voor je website? Dan raad ik je aan om nog even te wachten op mijn training later dit jaar. 

Kan ik ook een Soul Purpose Scan sessie bij jou boeken? 
Normaal gesproken kan dat zeker, ik verwacht alleen in februari mijn tweede kindje en ga met zwangerschapverlof. Deze training heb ik bewust nog voor mijn verlof gelanceerd, zodat je ook in mijn afwezigheid aan de slag kunt met een verbeterslag voor jouw online kanalen. Ik zorg er echter voor dat al jouw vragen over de training ook tijdens mijn verlof beantwoord zullen worden. 

Kan ik jou ook als copywriter boeken?
Ik heb jarenlang als copywriter gewerkt, maar ben er nu klaar voor om me meer te focussen op advies, training en strategie. Het echte tekstschrijven is iets wat ik voorbij ben gegroeid. Wel kan ik je in contact brengen met goede copywriters, mocht je daarnaar op zoek zijn. Ik zet mijn kennis echter graag in om ervoor te zorgen dat jij - ook zonder copywriter - goede, inhoudelijk sterke teksten kunt schrijven. Deze training is daarvoor een hele goede start. Voor meer begeleiding bij het schrijven van teksten kun je een Soul Purpose Sessie boeken.

Meld je hier aan voor de training.


Staat jouw vraag er niet tussen of ben je op zoek naar iets meer informatie? Mail dan gerust naar hallo@soulstores.com

bottom of page