top of page

sustainable
story

Het schrijven en doorleven van
jouw unieke verhaal

Een sustainable story is een bezielend verhaal, waarin jouw purpose, waarden en overtuigingen als een gouden draad verweven zitten. Het is een verhaal dat op diepere lagen de kern raakt en waarin de ziel en authenticiteit van jouw bedrijf zichtbaar en voelbaar worden. Met een sustainable story creëer je betrokkenheid en kun je jouw ideale klant informeren, inspireren, motiveren of activeren tot duurzame en bewuste keuzes.

Een sterke sustainable story brengt je zichtbaarheid op zielsniveau en zorgt ervoor dat jouw ideale klant met jouw aanbod resoneert en betrokken blijft. Authenticiteit, geloofwaardigheid en helderheid vormen hét fundament voor jouw verhaal. Deze drie pijlers nodigen je uit om bezieling en inhoud met elkaar te verbinden. Zo zorg je ervoor dat je altijd een onderscheidend verhaal hebt waar zowel jij als jouw doelgroep zich in gezien en gehoord voelt.

DaisyRanoe-2715.jpg
Soul Stores grafisch element quote marks

Wat kun je met een sustainable story?​

Een sustainable story kun je zien als een manifest. Het is een lopend verhaal waarin je missie, visie, boodschap, belofte, waarden, purpose en overtuiging verweven zitten in een narratief dat zorgvuldig op jou is afgestemd.  Als ik het verhaal eenmaal opgeleverd heb, kun je het als een bron gebruiken waar je altijd uit kunt putten. Het is de bedoeling dat dit verhaal gaat leven, en dat je het vertrouwen voelt om deze na oplevering kunt belichamen en eigen kunt maken. Hier zal ik je actief in begeleiden. Een sustainable story kun je gebruiken als een levend manifest dat jou eraan herinnert waarom je doet wat je doet en waar je in gelooft. De meeste mensen gebruiken het als:

- Basis voor de about-pagina

- Als mission-statement

- Als manifest op hun website

- Als basis voor de homepage van hun website

 

Het is ook mogelijk om een sustainable storybook te maken, waarin jouw sustainable story, unieke tone-of-voice, waarden en purpose staan uitgewerkt. Vergelijk het met een brandbook of uitgebreid manifest waarin direct duidelijk wordt wie je bent, wat je doet en waar je voor staat.

storybook

Een brandboek voor jouw merkverhaal

Met een storybook krijg je een aantrekkelijk en functioneel document dat je als leidraad kunt gebruiken voor het overkoepelende verhaal van jouw bedrijf.  Voor het storybook duiken we in jouw missie, visie, ideale klant, waarden en unieke tone-of-voice. Deze werk ik uit in een mooi, representatief document, samen met jouw unieke sustainable story.

 

Het storybook is een waardevolle leidraad om te delen met teamleden en (als briefing) businesspartners.  Voeg alleen nog de visual guidelines van jouw designer toe en je hebt een aligned brandbook waarin duidelijk wordt wie je bent, wat je doet, waar je voor staat en hoe je betekenis geeft.

FairBee-19.jpg
Sustainable storybook
Aanbod Sustainable Storytelling (3).png
Leaf Pattern Design_edited_edited_edited.jpg

Talita werkt op een andere manier dan ik gewend ben, waardoor ik even twijfelde of dit wel was wat ik nodig had. Maar juist omdat ze vanuit de energie werkt, en ze deze haarfijn weet te vangen en te duiden is er een eindresultaat ontstaan waar ik alleen maar van heb kunnen dromen. Wat ik voel, weet en leef heeft zij perfect weten te verwoorden. Voor mijn nieuwe winkel staat nu een dijk van een mission statement waar iedereen die het hoort of leest kippenvel van krijgt. 

- Annemarie van Amerongen - Fair Tale

De methode

sustainable storytelling

De methode

Een sustainable story is niet zomaar een verhaal. Het is een verhaal dat zichtbaarheid brengt op zielsniveau op basis van de drie pijlers van sustainable storytelling: authenticiteit, geloofwaardigheid en helderheid. Als je dit goed doet, heb je een verhaal waar je altijd op terug kunt vallen en dat je vanuit alignement kunt delen.

Aanbod Sustainable Storytelling (2).png

Jouw sustainable story
Een manifest met
betekenis

Als sustainable storyteller met tien jaar ervaring in copywriting, contentstrategie en duurzaamheid ondersteun ik jou in het optekenen van een verhaal waarin jouw waarden, levensmissie en bezieling op een zuivere manier verweven zitten. 

Hoe werkt het?

Het verhaal zit al in jou, in een kort traject help ik jou om dit verhaal helder inzichtelijk naar voren te halen en daar de juiste woorden aan te verbinden. Samen bepalen we jouw onderscheidende narratief en van daaruit werken we verder. Zo verschijnt er niet alleen een authentiek, helder en geloofwaardig verhaal op papier dat je kunt gebruiken als basis voor jouw communicatie-uitingen. Je krijgt ook inzicht in wat voor unieks je in de wereld te zetten hebt en waarom jij de aangewezen persoon bent om dit te doen. 

Het traject bestaat uit

 • 1:1 Soul Purpose Reading om tot de kern van jouw levensmissie te komen

 • Afgestemde opdracht voor het verkennen van je purpose, waarden en overtuigingen

 • Presentatie van jouw sustainable story

 • 1:1 digitale live-sessie waarin we het verhaal verder finetunen en een mission statement formuleren

 • Oplevering sustainable story met tekstuele voorbeelden van hoe je deze kunt toepassen op je website en social media

 • 30-minuten feedback call als je je verhaal hebt toegepast op jouw communicatiekanalen 

De investering: €1250,- excl. btw

Leaf Pattern Design_edited_edited_edited.jpg

Ja, ik wil een
sustainable story

 • 2 digitale live-sessies

 • Het verkennen van je purpose, waarden en overtuigingen 

 • Een authentieke, geloofwaardige en heldere sustainable story 

 • Tekstvoorstellen voor je homepage en about-page

 • 30-minuten feedback call voor optimalisatie en finetuning

€1250,- excl. btw

e-book sustainable storytelling

Soul Stores grafisch element quote marks 5.png

Meteen weten hoe jouw online kanalen ervoor staan op het gebied van authenticiteit, geloofwaardigheid en helderheid? Check het zelf met de e-guide Sustainable Storytelling inclusief waardevolle tips voor directe optimalisatie.

€17,50

Shadow_0000s_0005_6.png
sustainable storytelling - DEF.png
bottom of page